Ēdienu piegāde Rīgā caur app Wolt un wolt.com!

Zeltaini kraukšķīgā šokolādes granola

šokolādes granola

Vai vēlies rītu sākt ar zeltaini brūnu mājās gatavotu granolu? Turklāt, ja šokolādes un kakao garšas ir tev sirdij tuvas, tad šī recepte būs tieši kā laikā. Šokolādes granola pārsteigs ar kraukšķīgu tekstūru un vieglu salduma piepildījumu. Lielisks tās papildinājums būs svaigi augļi, ogas vai augu valsts piens. Tomēr, ja esi iemīļojis smūtiju bļodas, šokolādes granola būs tām lieliska piedeva.

Turklāt šokolādes granola būs lielisks risinājums rītos, kas ir steigas pārņemti un kad nav laika ko pagatavot. Vai arī vari to taupīt burvīgajiem brīvdienu rītiem ar saules stariem pielietajā virtuvē, baudot tasi siltas kafijas un bļodu šokolādīgas un kraukšķīgas granolas.

Seko burvīgās ēdienu fotogrāfes un The Beginnings vēstneses Amalijas Andersones instagram kontam, lai smeltos idejas vairāk garšīgām fotogrāfijām, un iedvesmojies no pozitīvās ēdienu blogeres Laines instagram.

šokolādes granola

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes auzu pārslu
  • 1 glāze griķu (zaļie)
  • 1/2 glāze kokosa skaidiņas
  • 1/2 glāze sasmalcinātas mandeles
  • 1/3 glāzes kļavu sīrupa (vai dateļu sīrupa/medus)
  • 1/4 glāze The Beginnings kakao pulveris
  • 1/4 glāze The Beginnings kokosriekstu eļļa
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • 1/4 tējk. vaniļas
  • 1/4 tējk. Himalaju vai jūras sāls

Kā arī būs nepieciešama apmēram 1l liela burciņa, kur uzglabāt pagatavoto granolu.

šokolādes granola

Pagatavošanas process:

  1. Liec cepeškrāsni sildīties uz 180 C grādiem. Lielā bļodā samaisi visas sausās sastāvdaļas – auzas, griķus, kokosa skaidiņas, mandeles, kakao pulveri, sāli, vaniļu un kanēli.
  2. Atsevišķā bļodā samaisi mitrās sastāvdaļas – kļavu sīrupu un kokosriekstu eļļu. Pēc tam apvieno mitrās un sausās sastāvdaļas, visu kārtīgi samaisi, līdz sausās sastāvdaļas ir vienmērīgi noklātas un mitras.
  3. Pārklāj cepamo pannu ar cepamo papīru un uz tā izklāj mitro granolu, ar karotes aizmuguri to izlīdzinot un piespiežot (izskatīsies, it kā taisies cept milzīgu cepumu).
  4. Cep granolu aptuveni 15 minūtes un tad apgriez granolas gabalus otrādi, turpinot cept vēl 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
  5. Kad šokolādes granola ir gatava, izņem to no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Pildi un uzglabā granolu stikla burkā, ēd ar augu pienu, kaisi uz rīta putras vai smūtijiem, kā to darām The Beginnings restorānos. Tomēr, ja šķiet, ka šokolādes granola ir perfekta tāpat bez jebkādiem papildinājumiem, droši ēd to ar karoti no burkas!

šokolādes granola

Piepildi virtuvi ar valdzinošo šokolādes aromātu un sāc savu rītu saldi un enerģijas pilns. Vai arī izvēlies šokolādes granolu brīžos, kad nepieciešama kāda uzkoda, kas uzlādēs ar enerģiju, kamēr dodies pretī mērķu sasniegšanai. Baudi to pats vai dalies šajā gardumā ar saviem mīļajiem.

Vairāk interesantas idejas par veselīgu dzīvesveidu un uzturu atradīsi Laines instagram kontā.

Kā arī krāsainu garšu piedzīvojuma iedvesmai meklē mūsu vēstneses Amalijas Andersones instagram kontu.

šokolādes granola

Izskaties un jūties labi!

Saistītie jaunumi

Padalies ar ziņu!

Nosūti ziņu draugiem!