Ēdienu piegāde Rīgā caur app Wolt un wolt.com!

UNIKĀLA GARŠVIELA – KURKUMA. SPĒCĪGĀKAIS LĪDZEKLIS PRET SLIMĪBĀM.

kurkuma

Kāpēc pasaulē valda kurkumas trakums ?

Kurkuma (saukta arī par tumeriku) ir augs, garšviela, kura ir galvenā sastāvdaļa karijā. Nākusi no Indijas un jau pirms tūkstoš gadiem izmantota ķīniešu medicīnā. Tā tiek uzskatīta par, iespējams, spēcīgāko augu cīņai ar dažādām slimībām un lielisku profilakses līdzekli.

Par kurkumas efektivitāti zinātnieki runā ne pirmo gadu. Jaunākie pētījumi ir apstiprinājuši, ka kurkuma dažos gadījumos ir pat iedarbīgāka par zālēm. Pētnieki ir salīdzinājuši kurkumas un dažu zāļu iedarbību un secinājuši, ka kurkuma reizēm ļauj samazināt medikamentu devu un dažkārt pat to pilnībā nomainīt.

Eiropā kurkuma kļuvusi par ‘’modes lietu’’. To audzē arī dekoratīvos nolūkos, jo kurkuma priecē ar skaistiem, violetiem ziediem, turklāt to ir vienkārši audzēt.

Latvijā veselīga dzīvesveida entuziasti arī to beidzot ir iecīnījuši un sākuši aktīvi lietot uzturā. Roberts Lācītis, Latvijā vienīgais diplomētais makrobiotikas speciālists ar 15 gadu stāžu šajā jomā, savos raidījumos un semināros iesaka lietot kurkumas sulu aknu attīrīšanai – ”akniņas kā jaunībā” Roberta vārdiem. Viņš nav vienīgais, kas runā un dalās zināšanās par kurkumas sastāvā esošā kurkumīna lieliskajām īpašībām.

Kāpēc kurkuma ir vērtīga?

Kurkumai piemīt pretiekaisuma iedarbība, kas salīdzināma ar pretiekaisuma farmaceitiskām zālēm, taču bez blaknēm. Tā arī spēcīgs antioksidants un papildus tas stimulē un aktivizē antioksidantu enzīmus, kas ir ķermenī. Antioksidanti aizsargā no brīvo radikāļu veidošanās. Visplašāk zināmākie antioksidanti ir vitamīns C un E. Kurkuma ir 5-8 reizes spēcīgāks antioksidants nekā vitamīns E, un 10 reizes – kā vitamīns C. Kā arī kurkuma stimulē smadzeņu darbību, palīdz cīnīties pret Alcheimera slimību un depresiju, un samazina holesterīnu –  kopējo un, jo īpaši, zema blīvuma (slikto) holesterīnu.

Pētījumi rāda, ka kurkumas lietošana pozitīvi ietekmē (ne obligāti ārstē, bet uzlabo situāciju) cilvēkus, kas cieš no:

  • Aknes
  • Astmas
  • Vēža
  • Katarakta
  • Sliktas brūču dzīšanas
  • Diabēta
  • Glaukomas
  • Augsta asinsspiediena
  • Paaugstinātas apetītes (kas bieži noved pie liekā svara)
  • Sliktas gremošanas
  • Bezmiega
  • Nieru un vairogdziedzera problēmām
  • Garastāvokļa traucējumiem (ietverot agresiju, ātru aizkaitināmību, straujas garastāvokļa maiņas)
  • Muskuļu vājuma
  • Nelabuma
  • Infekcijas riska
  • Paātrinātas sirdsdarbības

Neesi garšojis kurkumu ?

The Beginnings jau vairāk kā 2 gadus piedāvā unikālus dzērienus ar kurkumu. Sākot ar kurkumas zelta latti un beidzot ar svaigi izspiestu kurkumas sulu no bioloģiski audzētas kurkumas saknes. Nāc ciemos uz The Beginnings restorāniem, iekļauj kādu kurkumas produktu savā ikdienā – sulu (pagatavota ar aukstās sulas spiešanas tehnoloģiju ), kurkumas šotu vai kurkumas latti un izmanto visas kurkumas dziedinošās īpašības, The Beginnings iegādājama arī lielā pudele kurkuma sulas lietošanai mājās.

Pirms to iekļaut ēdienkartē ir jāatceras, ka spēcīgā krāsas pigmenta dēļ kurkuma atstās traipus. Tos nekavējoties ir jānomazgā ar ūdeni un ziepēm.

Kā to izmantot virtuvē?

  • Kā garšvielu (lieliski papildinās ēdienus ar lēcām)
  • Kā kurkumas pastu
  • Kā uztura bagātinātāju (kapsulas vai tabletes veidā)
  • Kurkumas sulu šķaidīt ar citām sulām (piemēram, burkānu)
  • Pagatavot Zelta piena (kurkuma) latti
  • Vārīt kurkuma tēju

Kā pagatavot kurkumas tēju?

Kurkuma tēju parasti gatavo no kurkumas pulvera, bet izmantot var arī sarīvētu, maltu vai izžāvētu kurkumas sakni.

  1.  Uzvāra 4 glāzes ūdens.
    2.    Pievieno 1 – 2 tējkarotes kurkumas.
    3.    Ļauj maisījumam vārīties aptuveni 10 minūtes.
    4.    Ielej tēju traukā un ļauj atdzist 5 minūtes.

Tējai var pievienot piedevas garšas uzlabošanai kā:

  • Medu, kas sniedz tējai vairāk antibakteriālu īpašību.
  • Melnos piparus, tie uzlabo kurkuma iedarbību līdz pat 20 reizēm vairāk nekā lietojot bez tiem. Tas skaidrojams ar to, ka kurkumu organisms tik ātri pārstrādā, ka nepaspēj izmantot visus iespējamos labumus.
  • Pienu vai kokosriekstu eļļu, lai kurkuma pilnībā izšķīstu nepieciešams pievienot taukvielas.
  • Citrons, laims vai ingvers. Tie uzlabos tējas antibakteriālās īpašības un garšu.

Lai arī cik daudz būtu iemesli, kāpēc to izmantot, kurkumu nedrīkst pārdozēt. Dienas deva ir 1,5g-3g.

Ja joprojām neesi pārliecināts kā iekļaut kurkumu ikdienā, vari nākt ciemos pie mums un nobaudīt kādu no mūsu piedāvātajiem kurkumas dzērieniem un iegādāties kurkumas sulu lietošanai mājās.

The Beginnings kurkumas dzērienu piedāvājums.

Izskaties un jūties labi!

Saistītie jaunumi

Padalies ar ziņu!

Nosūti ziņu draugiem!