Vai rudens būtu īsts rudens, ja kaut vienu reizi mājās nesmaržotu pēc gailenēm?
The Beginnings vēstnese Aiva Kurma ir sarūpējusi īpašu recepti sēņu cienītājiem, izmantojot turku zirņu pastu.
Turku zirņu pasta garšo stipri līdzīgi tradicionālajiem makaroniem, bet ir perfekta izvēle tiem, kas uzturā izvēlas izvairīties no glutēna. Būsim reāli, mēs visi pēc makaronu ēdieniem jūtamies paēduši par daudz un arī par smagu. Tas tāpēc, ka glutēns jebkura organismam ir stipri grūti gremojams. Un te viens veids, kā saglabāt makaronus ar sieru vai tomātu mērci kā savu “comfort food”, bet pagatavosim bez piena produktiem un ar šī brīža rudens aktivitātēm – gailenēm.
Turku zirņu pastā ir uz pusi mazāk ogļhidrātu kā tradicionālajā pastā, vairāk šķiedrvielu un uz pusi vairāk proteīna.
Turku zirņu pasta ar gailenēm
Gatavojam diviem:
Sastāvdaļas:
– olīveļļa
– 3 sīpoli
– 1l gailenes
– 200g The Beginnings Turku zirņu pastas
– 150ml auzu krēms
– 2 ēd.k. rauga pārslu
– ķiploku sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Liekam vārīties turku zirņu pastu.
2. Uz pannas apcepam sīpolus caurspīdīgus, pievienojam gailenes.
3. Apberam ar sāli un pipariem pēc ieskatiem. Cepam līdz gailenes gatavas.
4. Pievienojam auzu krēmu (var izmantot arī rīsu, kokosriekstu) – lai uzmet burbuli.
5. Iemaisām gatavo pastu.
6. Sierīgai garšai pievienojam rauga pārslas, samaisām un gatavs pasniegšanai.