Ēdienu piegāde Rīgā caur app Wolt un wolt.com!

Krēmīgās Šokolādes Bezglutēna Kūciņas (No Tikai 5 Sastāvdaļām!)

Processed with VSCO with a6 preset

Kas gan var būt labāks par krēmīgu kūciņu un tasi silta dzēriena rudens pēcpusdienā? Šīs šokolādes kūciņas ir ne tikai neticami krēmīgas un gardas, bet arī veselīga alternatīva ierastajiem našķiem. Gatavošanas procesā izmantotas vien 5 dabīgas, augu valsts sastāvdaļas. Tajās nav pārtikas piedevu, rafinēta cukura un glutēna. Turklāt gatavošanas process ir ļoti vienkāršs!

Šokolādes kūciņu receptes autore ir lieliskā The Beginnings mārketinga praktikante Silvija. Viņai patīk aizrauties ar dažādiem veselīgu ēdienu eksperimentiem savā virtuvē, un tā arī radās šo gardo kūciņu recepte!

Ar šīm šokolādes kūciņām tu spēsi savaldzināt ne tikai savus ciemiņus, bet arī palutināt sevi ar kaut ko krēmīgu, gardu un veselīgu. Ja neesi šokolādes fans, raksta beigās ir ieteikumi, kā pielāgot recepti jebkurai vēlmei.

Sastāvdaļas

  • kēksiņu formiņas (papīra)
  • 2 iepakojumi The Beginnings kakao mandeļu cepumu
  • 2 mazi, vai 1,5 vidēja izmēra avokado
  • 200 ml kokosriekstu piena – bundžiņas biezā daļa
  • 100 grami kakao
  • agaves sīrups pēc garšas (aptuveni 100 ml nepārāk saldas un nepārāk rūgtas šokolādes faniem)

Kūciņu pagatavošanas process

Iespējams, ka arī tu, gatavojot šīs kūciņas, nodomāsi – vai iespējama vēl vienkāršāka recepte?

Svarīgi, gan atcerēties, ka nepieciešams viens sagatavošanās darbiņš – iepriekšējā vakarā kokosriekstu piena bundžiņa jāieliek ledusskapī, lai nākamajā dienā piens būtu salīmeņojies divās daļās un varētu izmantot tikai biezo daļu.

Ja tas izdarīts, tad nākamajā dienā var ķerties pie gatavošanas un izbaudīt burvīgo šokolādes smaržu, kas noteikti piepildīs visu virtuvi.

  1. Virtuves kombainā sajauc visas krēmam nepieciešamās sastāvdaļas: avokado, biezo kokosriekstu piena daļu, kakao pulveri un agaves sīrupu.
    • Silvija ir mēģinājusi izmantot arī saldētus avokado, jo dažkārt, nopērkot lielo iepakojumu, tie nogatavojas ātrāk nekā iespējams apēst. Gala rezultātā izmaiņu nav un kūciņas tā pat ir nemainīgi gardas.
    • Agaves sīrupu ieteicams pievienot pakāpeniski, ik pa laikam pagaršojot.
  2. Tālāk cepumus ievieto kēksiņu formiņās. Silvija iesaka formiņas ņemt dubultā, lai krēmam būtu lielāks atbalsts.
  3. Šokolādes krēmu iepilda formiņās pa virsu cepumiem. Krēma kārtas biezums atkarīgs no vēlmēm.
    • Krēma pietiek, lai ar vidēji biezu kārtu (aptuveni 1.5 cm) noklātu visus cepumus (sanāk 16 kūciņas).
  4. Tad kūciņas uz vismaz četrām stundām jāieliek ledusskapī.
    • Pirmās kūciņas parasti tiek nogaršotas pēc šīm četrām stundām, taču uzglabāt tās var ilgi.
    • Papīra formiņas parasti ledusskapī atveras un kūciņas var viegli izņemt ārā, taču, ja tas nav noticis, pirms servēšanas tās uz pāris minūtēm var ielikt saldētavā. Tur formiņas noteikti atvērsies
    • Kūciņas saldētavā var uzglabāt pat trīs mēnešus, un atsaldēt, kad kārojas ko saldu. Silvija dažkārt iepriekšējā vakarā atsaldē kādu nākamās dienas brokastu našķim. Tā arī izcili iederas uz brokastu putras.
  5. Vai var būt par daudz šokolādes? Noteikti ne priekš mums. Lai padarītu šīs kūciņas vēl ar šokolādi bagātākas, pārkaisi tās ar sasmalcinātu melno šokolādi.

Recepte ir ne tikai ļoti vienkārša, bet arī pielāgojama jebkurai gaumei. Eksperimentē ar dažādu garšu – apelsīnu, dzērveņu, kakao un sēklu – The Beginnigs cepumiem, un krēmu veidiem.

Ja šokolāde nav tas, ko pašlaik kārojas, avokado un kokosriekstu piena masai pievieno sulu no diviem laimiem, sarīvētu viena laima miziņu, vaniļas ekstraktu un agaves sīrupu pēc garšas (aptuveni 1 ēdamkaroti).

Silvija ir eksperimentējusi arī pievienojot masai dažādus augļus un ogas, piemēram kivi, zemenes, mellenes vai pat jāņogas. Pievienojot ūdeņainākus augļus un ogas, labāk gan pievienot masai arī aptuveni ēdamkaroti kokosriekstu eļļas, lai masa saglabātu savu patīkamo konsistenci.

Palutini sevi un savus mīļos ar siltu dzērienu un gardu kūciņu rudens skrējienā!

Izskaties un jūties labi!

Saistītie jaunumi

Padalies ar ziņu!

Nosūti ziņu draugiem!