Ēdienu piegāde Rīgā caur app Wolt un wolt.com!

Mandeļu un melleņu mini kūciņas ar The Beginnings rīsu proteīnu

veganukucinas

Pašā sākumā bija mandeļu milti. Tad Dievs izlēma radīt Pasauli… nē taču, man vienkārši sagribējās uzcept sev gardus cepumus. Bet cepumiem prasījās klāt arī ogas. No rīta pamodos no tā, ka uz palodzes aiz loga tika nolikts maisiņš ar meža mellenēm, (pa vasaru dzīvoju mazā namiņā, kur apkārt mēdz klejot rūķīši) un tad radās skaistā vīzija par vasarīgi vieglu meža ogu bezgrēka kūku…

Un tas bija īss stāsts no The Beginnings vēstneses Amalijas Andersones par to, kā radās garšām bagātīgā kūciņu recepte!

Amalija Andersone ir spilgtu un kārdinošu fotogrāfiju īpašniece. Kūkas, saldējumi, pavārgrāmatas un vēl daudz kas cits www.amalija.lv.

Šajā receptē ir izmantoti tikai dabiski produkti, un tā ir piemērota vegāniem. Lielākā daļa sastāvdaļu katram jau ir mājās, un pagatavošana ir ātra un vienkārša.

Mandeļu un melleņu mini kūciņas ar The Beginnings rīsu proteīnu

Jābrīdina, ka kūciņu mūžs ir īss, jo tās vienkārši tiek apēstas bez žēlastības! Pamatnei piemīt mandeļu cepuma kraukšķīgums un kokosriekstu eļļas zīdainums, savukārt melleņu un The Beginnings bioloģisko brūno rīsu proteīna krēmīgā augšiņa ir samtaini maiga un lieliski sader ar skābi saldajām Latvijas ogām. Lielisks saldais našķis, kad esi noskrējies ar suni, dzenājot skaistos septembra negaisa mākoņus.

Mandeļu pamatnei:

  • 10 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 150 g mandeļu milti
  • Šķipsniņa sāls
  • 3 ēdamkarotes mārdadžu sēklu milti vai maltas linsēklas
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 1 ēdamkarote medus (ja vēlies saldāku var likt vairāk medu)

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas (izņemot medu, lai karstums neiznīcinātu medū esošās vērtīgās vielas) apcep pannā, līdz masa paliek brūna.
  2. Kad masa vairs nav karsta piejauc klāt medu.
  3. Liek kūciņu formītēs, un tad liek ledusskapī atdzesēt.

Melleņu & proteīna virskārtai:

  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 3 saujas meža mellenes
  • 100 ml mandeļu krēma
  • Šķipsniņa sāls
  • Puscitrona sula
  • 2 ēdamkarotes The Beginnings rīsu proteīna pulvera
  • Medus pēc garšas, ja vēlas saldu

Pagatavošana:

  1. Izkausē sviestu un eļļu, sablenderē ar visām sastāvdaļām.
  2. Lej formītēs virsū mandeļu miltu pamatnei, dekorē ar vasaras ogām.
  3. Liek saldētavā uz pāris stundām sastingt.

Seko Amalijas košajam Instagram vai iepazīsti Amaliju vairāk www.amalija.lv!

Izskaties un jūties labi!

Saistītie jaunumi

Padalies ar ziņu!

Nosūti ziņu draugiem!