Ēdienu piegāde Rīgā caur app Wolt un wolt.com!

Kokosriekstu kūciņu recepte

kokosriekstu kūciņu

Gada siltākā sezona strauji tuvojas un domājams, ka daudzi no mums to ar nepacietību gaida. Temperatūrai termometra stabiņā kāpjot, arvien biežāk kārojas ko atsvaidzinošu un saldu. Šādos brīžos The Beginnings vēstneses Olgas kokosriekstu kūciņas būs tieši laikā! Tās pārsteigs ar krēmīgu tekstūru un patīkamu svaigumu. Vai tu jau plāno, kad kokosriekstu kūciņu recepti pārvērtīsi baudāmā realitātē?

Kokosriekstu kūciņu garša savaldzinās ikvienu. Tās varēs baudīt arī vegāni un cilvēki, kuri uzturā nelieto laktozi. Piedevām pagatavošanas procesā izmantotas dabīgas sastāvdaļas, un kūciņas ir bez papildus pievienotā cukura. Gatavošanai vislabāk izvēlēties mazāka izmēra formiņas, lai pagatavotās kūciņas bez papildus raizēm varētu likt mutē un tās būtu perfektā uzkodu izmērā. Tomēr ar kūciņu izmēriem var variēt atkarībā no savām vēlmēm.

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

50 g zaļie griķi vai auzu pārslas
50 g kokosriekstu skaidiņas
4-5 ēdamkarotes kakao pulvera
6 lielas dateles

Krēmam:

1 bundža treknā kokosriekstu piena
60g kokosriekstu skaidiņas
~ 5 ēdamkarotes agaves sīrups
~ 5-6 ēdamkarotes kokosriekstu sviests

kokosriekstu kūciņu

Kokosriekstu kūciņu pagatavošanas process:

1. Kokosriekstu piena bundžiņu vēlams atstāt ledusskapī atdzist (vismaz vienu dienu), lai kokosriekstu piena treknā daļa noslāņojas (tā atradīsies bundžas augšpusē, kamēr šķidrums nostāsies apakšdaļā).
2. Nepieciešams blenderī sasmalcināt pamatnes sastāvdaļas (griķus vai auzas, dateles, kokosriekstu skaidiņas, kakao pulveri) līdz izveidojas viendabīga un lipīga masa.
3. Izvēlētajās kūciņu veidnēs klāj pamatnes masu, to vienmērīgi izlīdzinot. Kad tas izdarīts, liec ledusskapī nedaudz atdzesēties.
4. Sagatavo krēmu, visas krēma sastāvdaļas (kokosriekstu piena trekno daļu, skaidiņas, sīrupu, sviestu) blenderējot vairākas minūtes līdz masa kļūst viendabīga un gaisīga.
5. Krēmu pildi izvēlētajās kūciņu veidnēs pa virsu pamatnes masai un liec saldētavā vai ledusskapī uz nakti. Sasaldējot ir drošāk, ka kūciņas iegūs stingru formu un neizplūdīs.

kokosriekstu kūciņu

Par The Beginnings izmantotajiem produktiem:

Kokosriekstu eļļa – tai piemīt viegls kokosriekstu aromāts un maiga garša, un ir lieliski piemērota cepšanai, sautēšanai, kā arī citu ēdienu pagatavošanai.

Agaves sīrups – agave pēc izskata atgādina kaktusu un no tās iegūst saldo agaves nektāru. Tas atgādina medu, tomēr ir vēl saldāks. To par labu esam atzīst gan svaigēdāji, gan vegāni.

Kakao pulveris – tam ir izcila rūgtena garša. Dabiskās šokolādes un desertu pagatavošanai miksē kakao pulveri ar kakao sviestu un kokosriekstu eļļu. Tas būs kā jauns garšas piedzīvojums šokolādes baudītājiem.

The Beginnings izmantotos produktus iespējams iegādāties internetā un restorānos uz vietas.

Piepildi virtuvi ar maigu kokosriekstu aromātu un ļauj šīm kūciņām izkust uz tavas mēles! Nogaršojot vienu, roka jau stiepsies pēc nākamās. Olgas kokosriekstu kūciņu svaigums apburs ikvienu.

Vairāk interesantas idejas gardām un veselīgām uzkodām un desertiem atradīsi The Beginnings vēstneses Olgas instagram kontā.

kokosriekstu kūciņu

Izskaties un jūties labi!

Saistītie jaunumi

Padalies ar ziņu!

Nosūti ziņu draugiem!