Ēdienu piegāde Rīgā caur app Wolt un wolt.com!

Gaspačo Jeb Aukstās Tomātu Zupas Recepte

Aukstā tomātu zupa jeb gaspačo

Saulei vēl spoži spīdot aiz logiem, vasaru jau paspējis nomainīt rudens. Rudenī siltie toņi izskatās lieliski ne tikai koku lapās, bet arī uz pusdienu galda.  No vasaras uz rudens sajūtām pārejot, mums ir gatava vēl viena lieliska recepte jums. Par aukstās tomātu zupas recepti paldies sakam The Beginnings restorānu vēstnesei Martai Marijai Sproģei.

Gaspačo jeb aukstā tomātu zupa ir iecienīta Martas Marijas ģimenē un esam pārliecināti, ka būs iecienīta arī jūsu mājās. Tomātu zupa ir viegli un ātri pagatvojama, kā arī ir piemērota vegāniem. Zupa garšos lieliski kopā ar The Beginnings krekeriem, kuri zupai dod ne tikai jaunas tekstūras, bet arī papildina garšas.

Aukstās tomātu zupas vērtības

Tomāti, kas ir aukstās zupas pamata sastāvdaļa, ir lieliski sirds veselībai un bagāti ar antioksidantiem. Tie satur likopēnu, kas samazina cukura un holesterīna daudzumu asinīs, uzlabo sirds veselību un pašsajūtu. Likopēns ķermenī vislabāk uzsūcās, ja to lieto kopā ar augu valsts eļļām vai taukiem, piemēram, avokado.

Avokado ir piemērots tiem, kuri cenšas atgūt vai saglabāt savu fizisko formu. Avokado satur daudz šķiedrvielu, kas ilglaicīgi nodrošina sāta sajūtu. Tas ir arī lielisks redzes un smadzeņu darbības uzlabošanā. Tā pat kā tomāti, avokado arī satur vielas, kuras palīdz izvadīt “slikto”holisterīnu.

Gurķi ir toksīnu izvadītājs. Tie satur aptuveni 90% ūdens. Gurķi ne tikai palīdz apgādāt ķermeni un šūnas ar ūdeni, bet arī apgādāt ādu ar veselīgajiem minerāliem.

gaspačo

Aukstā tomātu zupa jeb gaspačo lieliski papildina ikvienu rudens ēdienkarti.

Gaspačo jeb aukstās zupas recepte

Sastāvdaļas (6 ēdājiem):

  • 4 lieli tomāti
  • 2 vidēji gurķi
  • 1/2 glāze ūdens
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes ābola etiķa
  • 2 tējkarotes sāls

Pagatavošana:

Visu iepriekš minēto sablenderē blenderī!

Tad gabaliņos sagriež un pievieno zupai sekojošās sastāvdaļas, atstājot nedaudz katras porcijas dekorēšanai:

  • sauja bazilika lapiņas smalki sagrieztas+ veselas lapiņas dekorēšanai
  • 2 gurķi
  • 2 avokado
  • 1 dzeltenā paprika
  • 1 sīpols
  • 1 liels tomāts

Zupas bļodu papildina ar The Beginnings krekeriem, kas padarīs to ne tikai košāku, bet arī gardāku!

The Beginnings krekerus vari iegādāties mūsu restorānā Kr. Barona ielā 21 vai internetveikalā.

Zupa ir piemērota sākot no dzīves un ēdienu baudītājiem, līdz pat nemitīgajiem darba rūķiem. Tā ir patiesi garda un lieliski papildinās ikviena rudens ēdienkarti. Ja šī zupa likās garda, iesakam pamēģināt arī mūsu ātro un vienkāršo biešu-avokado zupas recepti!

Vairāk par The Beginnings vēstneses Martas Marijas Sproģes receptēm un ikdienu ar 5 bērniem atradīsi Martas Instagram kontā!

Gaspačo

Zupu lieliski papildina The Beginnings krekeri.

Izskaties un jūties labi!

Saistītie jaunumi

Padalies ar ziņu!

Nosūti ziņu draugiem!